- 200 g faina
- 1 praf de copt
- 200 g branza telemea
- 100 g smantana sau iaurt
- 100 g lapte
- 2 oua
- 50 g unt topit
- 1 legatura patrunjel
- 1 conserva porumb (350 g)
- boia de ardei
Se amesteca usor faina cu praful de copt si branza rasa.
Se adauga celelalte ingrediente (mai putin porumbul) si se amesteca cu lingura pana devine o compozitie omogena.
Facultativ se poate adauga sunca si ardei rosu taiate cubulete.
Se incorporeaza usor porumbul, pastrand cateva boabe pentru ornat.
Se pune cate o lingura de compozitie in formele de briose.
Deasupra se presara cateva boabe de porumb si un praf de boia de ardei.
Briosele se coc aprox. 30 min. in cuptorul preincalzit la 180 grade (foc mediu).
Sunt pufoase, delicioase, bune ca aperitiv, la micul dejun sau ca pachet la serviciu